Data: 2004-01-27 15:59:02
Temat: Re: Sposób na kurczaka
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <bv5vdn$iol$1@inews.gazeta.pl>, "waldek" <x...@o...pl>
wrote:
> > Ale zawsze na bazie tradycji, wiedzy i praktyki kulinarnej! (jeszcze
> > raz) ! (i jeszcze) !
> ====
> Zatwardziały KonserwatystA. Rapu i hiphopu też nie lubisz, bo nie są bazie
> tradycji, wiedzy i praktyki?
Nie, nie lubię ich z innych powodów.
> Nowych nurtów malarstwa, teatru...?
A to zależy jakich.
> Gotowanie to sztuka!
O, naprawdę? Możesz to uzasdnić?
>A w sztuce co raz to idzie nowe.
A ostaje się stare.
> Wczoraj w TV widziałem
> papę, jak podziwiał brejkdensowców.
Prawda, że żałosny widok?
>A Mozart zmarł w nędzy, bo konserwa go
> odrzuciła.
To dość dziwaczne wyjaśnienie przyczyn nędzy Możarta.
>Jak różnie można traktować nowe, prawda?
Można różnie, prawda. Nowe też może być różne.
> To, że przez 4 tysiące lat nie zrobiono czegoś, nie oznacza, że ja, czy ty
> nie mamy prawa tego zrobić. Nawet jeśli jest to sprzeczne z *obecną* wiedzą
> i praktyką. Nowe wynalazki kulinarne tworzą przecież nową wiedzę i zmieniają
> praktykę (o ile się przyjmą).
A czy ja napisłem coś co się temu przeciwstawia?
Władysław
|