Data: 2001-02-07 12:17:32
Temat: Re: Sprzet do fondue
Od: "Grzegorz M. Mucha" <m...@t...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> No cacy, cacy... Jak się nazywa ten serek? Jakiś specjalny?
>
> I jakie to kaloryczne :-)
>
Niby NTG, ale to powinno byc gruyere z emmentalerem (choc sa i inne
wersje-pl.rec.kuchnia
sluzy dalsza pomoca).
Gruyere jest faktycznie unikalny, ja nie lubie surowych serow (wyjatek:
te bardziej kontrowersyjne:
plesniowe, parmezan, oscypki), a gruyere jest wg mnie pyszny tylko ta
cena... 50 zl/kg.
Na pocieche to wychodzi i tak ok.15 zl za sery na 6 osob (jakies 60
deka), do tego winko,
przyprawy i bagietka.
A jest tez wersja miesna - ale z wolowina :(
--
Grzegorz Mucha <m...@t...pl> ICQ #91619595, tel.(502)261417
-------------------------------------------
Jesli jest problem, to jest rozwiazanie.
Nie ma rozwiazania-nie ma problemu.
|