Data: 2006-03-09 23:28:54
Temat: Re: Stek
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le vendredi 10 mars 2006 ? 00:12:09, dans <duqceb$aid$1@nemesis.news.tpi.pl> vous
écriviez :
>> Dwu/trzy centymetrowy plaster wolowej poledwicy, *nie*rozbitej.
>> Posmarowac olejem, wrzucic ne porzadnie rozgrzana patelnie, (patelnia
>> bez tluszczu. Smazyc minute z kazedej strony (u mnie : 30 sekund),
>> _nastepnie_ posolic, popieprzyc.
>>
>> Zaopatrzyc sie w noz i widelec, i spozyc.
> Z wolowiny to raczej rumsztyk.
A to akurat co innego. Rumsztyk (czyli rumsteak) jest odmiana "steka"
ktorego nie znosze, przynajmnij w wersji krotko obsmazanej. Za tlusty
po prostu.
Ewcia
--
Niesz
|