Data: 2006-03-10 10:25:07
Temat: Re: Stek
Od: "Misiek" <p...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Michał Komorowski" <k...@w...pl> napisał w wiadomości
news:dur0bl$ans$1@inews.gazeta.pl...
(ciach)
> Czas smażenia steku zależy od jego grubości. Generalnie:
> Ile cm grubości, tyle minut należy smażyć stek z każdej strony, przy
> czym ja przekręcam co około minutę. Jeśli wolisz krwiste - obetnij
> pół minuty z każdej strony, jeśli solidnie wysmażone - dodaj pół
> minuty :)
> Czyli np. dla steku 2cm krfffistego - innych nie jadam ;) - to będzie
> tak: minutę z jednej, minutę z drugiej, a potem jeszcze po pół minuty
> z każdej.
> Polędwicy raczej nie smażyłbym na suchej patelni, ale dał cienką warstwę
> oliwy (cienką!) i solidnie ją rozgrzał (prawie do dymienia) przed
> wrzuceniem mięsa.
> Polędwicę ...
(ciach)
Ok tylko jak juz przedpiscy wspominali... z poledwicy to Befsztyk
a nie stek...
Reszta... w sumie sie zgadza
|