Data: 2006-03-15 06:55:15
Temat: Re: Stek
Od: "Margola" <malgos@spamowi_mowimy_won.panda.bg.univ.gda.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Misiek" <p...@g...pl> napisał w wiadomości
news:dv8d9j$8nr$1@polsl.pl...
> Z poledwicy wolowej nie zrobisz steku...
(...)
> 1. POLĘDWICA, element tuszy mięsnej (mięsień lędźwiowy z przyległym
> tłuszczem), wyjmowany z okolic kości biodrowej; polędwica wieprzowa jest
> surowcem do wyrobu wędliny, też zwanej polędwicą; polędwica wołowa lub
> końska spożywana po usmażeniu (befsztyki, bryzole, filety),(...)
> 6. stek
> <kotlet, zraz>
No to czemu z poledwicy nie zrobię steku?
Margola Dociekliwa (lubię samozwańcze autorytety)
|