Data: 2006-03-15 07:41:42
Temat: Re: Stek
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <dv8fc6$9do$1@polsl.pl>, "Misiek" <p...@g...pl> wrote:
> Użytkownik "Margola" <malgos@spamowi_mowimy_won.panda.bg.univ.gda.pl>
> napisał w wiadomości news:dv8du8$ig7$1@atlantis.news.tpi.pl...
> >
> > Użytkownik "Misiek" <p...@g...pl> napisał w wiadomości
> > news:dv8d9j$8nr$1@polsl.pl...
> > > Z poledwicy wolowej nie zrobisz steku...
> >
> > (...)
> > > 1. POLĘDWICA, element tuszy mięsnej (mięsień lędźwiowy z przyległym
> > > tłuszczem), wyjmowany z okolic kości biodrowej; polędwica wieprzowa jest
> > > surowcem do wyrobu wędliny, też zwanej polędwicą; polędwica wołowa lub
> > > końska spożywana po usmażeniu (befsztyki, bryzole, filety),(...)
> >
> > > 6. stek
> > > <kotlet, zraz>
> >
> > No to czemu z poledwicy nie zrobię steku?
> >
> > Margola Dociekliwa (lubię samozwańcze autorytety)
> >
>
> Stek robi sie inaczej i z poledwicy nie robi sie stekow...
> Poledwica to zbyt szlachetne mieso zeby steki z niego robic
> Steki robi sie z antrykotu, rosbefu tudziez innych ale na pewno nie z
> poedwicy (ze schabu zreszta tez nie)
> Inna "technologia"
> Co sie robi z poledwicy masz napisane powyzej...
> Czytaj prosze...
A befsztyk to nie stek?
Władysław
|