Data: 2006-03-15 07:22:57
Temat: Re: Stek
Od: "Misiek" <p...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Margola" <malgos@spamowi_mowimy_won.panda.bg.univ.gda.pl>
napisał w wiadomości news:dv8du8$ig7$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Misiek" <p...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:dv8d9j$8nr$1@polsl.pl...
> > Z poledwicy wolowej nie zrobisz steku...
>
> (...)
> > 1. POLĘDWICA, element tuszy mięsnej (mięsień lędźwiowy z przyległym
> > tłuszczem), wyjmowany z okolic kości biodrowej; polędwica wieprzowa jest
> > surowcem do wyrobu wędliny, też zwanej polędwicą; polędwica wołowa lub
> > końska spożywana po usmażeniu (befsztyki, bryzole, filety),(...)
>
> > 6. stek
> > <kotlet, zraz>
>
> No to czemu z poledwicy nie zrobię steku?
>
> Margola Dociekliwa (lubię samozwańcze autorytety)
>
Stek robi sie inaczej i z poledwicy nie robi sie stekow...
Poledwica to zbyt szlachetne mieso zeby steki z niego robic
Steki robi sie z antrykotu, rosbefu tudziez innych ale na pewno nie z
poedwicy (ze schabu zreszta tez nie)
Inna "technologia"
Co sie robi z poledwicy masz napisane powyzej...
Czytaj prosze...
|