Data: 2006-03-16 10:00:57
Temat: Re: Stek
Od: richo nazca <n...@n...nospam.com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Misiek napisał(a):
>>Czytam.
>>
>>1. Kuchnia Polska, s. 438, przepis 772..
>>
>>"Stek wieprzowy... schab okroić z tłuszczu..."
>>
>>2. Ilustrowana Kuchnia Polska, s. 313
>>
>>"Steki wieprzowe z gruszkami... 50 dag wieprzowiny (bez kości, shcab,
>>frykando)..."
>>
>>Dalej już nie szukam, książki ciężkie ;o)
>
> I gdzie tu mowa o poledwicy wolowej?
Zerknij:
http://nazca.com.pl/beef.gif
Szczególnie na sirloin steak. Prawie cały wół składa się ze steków ;-)
--
richo
PS. Ilustracja pochodzi z "Dictionary", Copyright (C) 2005 Apple
Computer, Inc.
|