Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!news.man.poznan.pl!n
ewsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Strogonof
Date: Mon, 3 Mar 2003 07:30:17 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 38
Message-ID: <b3uspd$mdh$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <b3tua8$q3v$1@wroclaw.wro.vectranet.pl>
NNTP-Posting-Host: pn156.olesnica.sdi.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1046673007 22961 217.96.157.156 (3 Mar 2003 06:30:07
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 3 Mar 2003 06:30:07 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:144050
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Agnieszka" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:b3tua8$q3v$1@wroclaw.wro.vectranet.pl...
> Witam
> Nie wiem czy napisałam poprawnie nazwę , ale kiedys koleżanka powiedziła
ze
> to jest ok, czy mogłby ktos podac przepis
Gwoli wyjasnienia - to jest pyszne! :)
Boef Strogonoff
1/2 kg poledwicy wolowej lub wieprzowej
1/2 kg pieczarek
10 dkg masla
pol cebuli
lyzka maki
szklanka gestej smietany
pol, szklanka bulionu, rosolu
lyzka koncentratu pomidorowego
mozna dodac 4 posiekane korniszony - kiedys robilismy z tym, teraz nie
dodajemy aczkolwiek tez smaczne
Mieso pokroic w kostke obrumienic na patelni (na masle), posolic ,
popieprzyc
pieczarki oczyscic, pokroic w kostke, ptastry grubsze - obrumienic na masle,
potem posolic i wrzucuc do miesa. Cebule zetrzec na tarce.
Sos:
rosol wymieszac z maka i smietana, dodac koncenytrat. dodac do miesa :)
mozna doprawic maggi
i gotowe a jakie smaczne .. palce lizac :)
dobre zarowno do ziemniakow, ryzu jak i bulki
Marta
|