Data: 2003-03-03 17:54:47
Temat: Re: Strogonof
Od: Konrad Brywczyński <k...@b...tk>
Pokaż wszystkie nagłówki
W news:b4046m$i4s$1@tem.asynchrone.net,
Ewa (siostra Ani) N. <n...@y...com> napisał(a):
> Oto definicja : "potrawa ze slupkow poledwicy posolonych,
> popieprzonych i popaprykowanych (sic), szybko obsmazonych i
> deglasowanych bialym winem, smietana z suchym cielecym bulionem z
> dodatkiem podduszonej na masle cebuli ; podawana z obsmazonymi
> pieczarkami i z ryzem pilaf"
mhm
> Pokroic 750 g poledwicy w slupki dlugosci 2,5 cm, posolic (sic!),
> popieprzyc wlozyc do marynady (4 cebule, 3 szalotki, 1 duza marchew
> pokrojone, 1 lisc laurowy pokruszony, galazka tymianku + biale wino).
> Marynowac przez min. 12 godzin.
To marynowanie jest chyba średnio potrzebne.
> ps. prosze o podzekowania za tlumaczenie express :-)
Dziękuję. :)
>> moze od czerwonego koloru pochodzi rozpowszechniona wersja
> "pomidorowa" ? To tylko hipoteza...
Może? :)
--
Konrad J. Brywczyński Riding on a unicorn
k...@b...tk Stranded in my mind
www.brywczynski.tk Electric raven met me there
GG:1528179 To see what we could find
|