Data: 2003-03-03 19:47:58
Temat: Re: Strogonof
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Konrad Brywczyński" <k...@b...tk> a écrit dans le message de
news: b...@K...Brywczynski...
> W news:b4046m$i4s$1@tem.asynchrone.net,
> Ewa (siostra Ani) N. <n...@y...com> napisał(a):
> > Pokroic 750 g poledwicy w slupki dlugosci 2,5 cm, posolic (sic!),
> > popieprzyc wlozyc do marynady (4 cebule, 3 szalotki, 1 duza marchew
> > pokrojone, 1 lisc laurowy pokruszony, galazka tymianku + biale
wino).
> > Marynowac przez min. 12 godzin.
>
> To marynowanie jest chyba średnio potrzebne.
>
Ale brzmi ciekawie, to jest dosyc lagodna marynata, mozna sprobowac...
... ale oczywiscie jedna z (licznych) zalet Strogonoff jest szybkosc
jego przyrzadzania
Ewcia
--
Niesz !
|