Data: 2003-03-03 21:01:44
Temat: Re: Strogonof
Od: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Irek" <j...@w...pl> napisał w wiadomości
news:b40f6m$m2k$1@nemesis.news.tpi.pl...
Jak ogladam Maklowicza ktory wszedzie preferuje olej
> bezsmakowy z oliwek i maslo
Jelsi chodzi o smazenie na masle, to zgodze sie z Makłowiczem. Niektore
miesa dzieki niemu nabieraja fantastycznego smaku - jak np wlansie
poledwica.
Smaze, a raczej podsmazam na nim _zawsze_ nalesniki, ale tylko takie na
slodko. Do wszytskiego innego uzywam najczesciej oleju (tu nie mam
szczegolnych preferencji, co w dlon mi wpadnie ;) - ostatnio uzywam
kujawskiego) lub margaryny.
>kupiona za prawdziwe dolary
> w pewexie najdrozsza oliwa z oliwek i dodana do tatara ...............a
> potem wszystko do smieci :-((( nie pomoglo zadne odsaczanie.
Na oliwie z oliwek smaze tylko piersi z kurczaka, ktore potem robie z soem
czosnkowo-miodowym i do miesa na lasagne lub do spaghetti. Nie uzywam do
zadnych surowek, salatek, i innych potraw gdzie mialaby byc "na surowo". Nie
lubie, smak mnie jakos drazni.
Marta
|