Data: 2003-03-03 18:43:48
Temat: Re: Strogonof
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>W 30 g masla obsmazyc mieso na ostrym ogniu przez 5 min., podgrzac mala
>szklanke koniaku, zapalic i wlac do miesa (nie wiem jak jest po polsku
>"flamber", w kazdym razie alkohol ma odparowac)
>Mieso wylozyc na ogrzany polmisek.
>Polaczyc przecedzona marynade i pieczarki, podgrzac, dorzucic 1,5 dl
>smietany ("creme fraîche", oczywiscie, czyli polskiej kremowki),
>zagescic na srednim ogniu caly czas mieszajac, doprawic i zalac mieso.
>Podawac.
>
>Ewcia
>
>ps. prosze o podzekowania za tlumaczenie express :-)
>
>ps. ciekawa jest ta papryka, ktora jest w definicji, ale nie w przepisie
>: moze od czerwonego koloru pochodzi rozpowszechniona wersja
>"pomidorowa" ? To tylko hipoteza...
ja moge dziekowac za cala grupe.
dziekuje
Mama Borsuka
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|