Data: 2003-03-03 19:02:08
Temat: Re: Strogonof
Od: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:b4046m$i4s$1@tem.asynchrone.net...
> W 30 g masla obsmazyc mieso na ostrym ogniu przez 5 min., podgrzac mala
> szklanke koniaku, zapalic i wlac do miesa (nie wiem jak jest po polsku
> "flamber", w kazdym razie alkohol ma odparowac)
Hmmm ten alkohol brzmi ciekawei, nastepnym rzam sprobuje dodac, zobaczymy co
z tego wyjdzie. Jak zrobie podziele sie wrazeniami.
> ps. ciekawa jest ta papryka, ktora jest w definicji, ale nie w przepisie
> : moze od czerwonego koloru pochodzi rozpowszechniona wersja
> "pomidorowa" ? To tylko hipoteza...
Nie dam sobie palucha uciac kiedy to bylo ale w jednym z programow Maklowicz
lub Kuroń robili Strogonowa i byl tam koncentrat. Niestety nie jestem w
stanie powiedziec kiedy to bylo, jakby ktos pytal o to, bo ogladam ostatnio
tylko wyrywkowo te programy, i najnormalniej w swiecie nie pamietam ...
Marta
|