Data: 2007-12-07 10:35:28
Temat: Re: Superwędlina na chleb
Od: Ikselka <i...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 7 Dec 2007 10:29:05 +0100, flower napisał(a):
> Użytkownik "Szymuś" <pwdi_@_friko3.onet.pl> napisał w wiadomości
> news:8r3z3lr8i3es.dlg@Szymus.pwdi...
>> Ameryki rzeczywiście nie odkryłaś ale pomysł jest bardzo dobry. Ja wędliny
>> kupuję bardzo rzadko w sklepie i właśnie takimi klopsami częstuję rodzinę.
>> Właściwie to nie częstuję tylko rodzina dopomina się ciągle o nowe. Za
>> każdyum razem dodaję do nich coś innego. Ostatnio wpadłem na pomysł, żeby
>> do środka drobiowego klopsa (1/2 indyka + 1/2 kurczaka) włożyć cienkie
>> paarówki z morlin. Dały fajny efekt wizualny, nie zepsuły smaku i chociaż
>> parówka to chyba nic zdrowego wszystkim się podobało. Nie dajmy się
>> zwariować z unikaniem wyrobów gotowych.Taki klops z własnoręcznie
>> upieczonym chlebem i popity własnoręcznie uważonym piwem to baaardzo fajna
>> rzecz :)
>
> UwaRZonym :-)
Tak :-)
To słowo pochodzi od WARu(wrzątku) - WARzenia - czyli gotowania. Mylone
często z ważeniem na wadze :-)
--
XL wiosenna
"Ci, którym natura każe się trzymać z dala od wspólnoty ... , nie
potrzebują też obrony, bo brak zrozumienia nie może ich ugodzić, są
bowiem poza kręgiem światła, a miłość znajdzie ich wszędzie. Nie potrzebują
też pokrzepienia, bo jeśli chcą pozostawać prawdziwi, mogą
czerpać tylko z siebie, zatem nie można im pomóc, przedtem nie
zaszkodziwszy." Franz Kafka
|