Data: 2015-09-10 11:27:07
Temat: Re: Sushi i ryby świeże
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-09-10 o 10:59, bbjk pisze:
> W dniu 2015-09-10 o 10:51, FEniks pisze:
>
>> gruszkowa choya. ;)
> Co to jest?
A to takie "wino" z japońskich gruszek, zwłaszcza mocno schłodzone jest
świetne. Mnie w każdym razie bardzo odpowiada, bo słodkie i lekkie
zarazem. Tylko nie jestem pewna, czy można to nazywać winem, bo zaraz
specjaliści od wina się poobrażają. "Choya" to właściwie chyba tylko
marka (producent?) alkoholowych japońskich napojów, pod tą nazwą robią
też sake - mam nadzieję, że niczego nie pomyliłam, bo znawca ze mnie żaden.
PS: Z jabłkami wciąż eksperymentuję, a idzie mi to powoli, bo jeszcze
malowanie w trakcie mam.
Ewa
|