Data: 2000-07-11 10:31:54
Temat: Re: Suszone warzywa
Od: "Lilly was here" <:)@com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
--
Użytkownik "Alicja NF" <a...@v...wis.pk.edu.pl> napisał w wiadomości
> Ostatnio wpadlam na pomysl, zeby wszystkie zielone
> czesci pietruszki, selera, kopru wysuszyc Pozyczylam w tym celu specjalna
> suszarke i "dorobilam sie" tym sposobem sporej ilosci "suszonek". ;-)
Genrealnie - jak będzież rownież miała nadmiar innych - marchew, seler,
pietrucha ( te ostatnie nawet z zielonym ) to utrzyj korzenie na średniej
tarce, liście drobno posiekaj, wymieszaj to wzystko z solą gdzieś tak 1/4
soli na 3/4 warzyw tartych, ciasno wpychaj do słoiczków, pasteryzuj i
przestań używć do zup Vegety, bo ta mieszanka jest zdecydowanie lepsza :)
Lilly was here
|