Data: 2002-11-21 15:22:38
Temat: Re: Święta tuż tuż
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thu, 21 Nov 2002 14:02:30 +0100, "agnicha" <a...@t...pl>
wrote:
>"Waldemar Krzok" <w...@u...fu-berlin.de> wrote in message
>news:3DDCD680.50203@ukbf.fu-berlin.de...
>> u mnie są m.in. białe kiełbaski w sosie piernikowym, czerwona kapusta
>> (surówka), kiełbaski smażone, makówki, kompot z suszonych owoców,
>> barszcz czerwony z uszkami, sałata zielona. Do tego piwa różne i wina
>> też różne. U teściów była sałatka buraczano-śledziowa.
>>
>> Waldek
>Kiełbacha z piwem w Wigilię. Brzmi nieźe, ale jakoś tak wbrew tradycji.
>U nas wymiennie: grzybowa z łazankami, barszcz czerwony z uszkami, zupa
>rybna z karpia, pierogi z kapustą i grzybami, kutia, kapusta z grzybami,
>karp smażony na masełku, karp w galarecie, karp gotowany, śledzie w różnych
>postaciach, kluski z makiem, ciasta (makowiec, sernik, keks, piernik).
>agnicha
>
zalezy Jakiej tradycji...wlasnie przeczytalam odp. Waldka i
wiwdze, ze tez glupio napisalam - co kraj to obyczaj. U
Agnieszki w Szwecji pewnie zgnilego renifera beda wcinac ;)))) w
sosie z tranu, hehehehe
to lece za Slup
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|