Data: 2011-01-23 11:40:37
Temat: Re: Świnia is dead
Od: "Jan Werbinski" <jaś@tralala.bez.maj.la>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:sfehi4mgjygt$.1stnqwdein3ns.dlg@40tude.net...
> Dnia Sat, 22 Jan 2011 07:54:00 +0100, Jan Werbinski napisał(a):
>
>> Nie wiem jak to policzyć, bo nie wiem ile kosztują wędliny w sklepach. Do
>> czego to odnieść? Np mam 8 kg mielonej słoniny, która jest bezużyteczna.
>
> Normalnie: przecież wiesz, ile czego dajesz do kiełbasy.
>
> Biorąc pod uwagę ceny w hurtowni mięsnej, gdzie się zaopatruję, kiełbasa
> wychodzi mi (karczek, schab, słonina, wołowina I klasy, przyprawy,
> osłonki)
> po 30 złotych. Jest to kiełbasa domowa, nie z resztek mięsa - kosteczki
> schabu zawieszone w pysznej masie, skórka trzaska przy łamaniu :-)
Ze świnki 110 kg wyszło między innymi: 4 kg schabu, 6 kg golonki, 6kg
polędwicy, 20kg kiełbasy, 10 kg szynki.
--
Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
Prywatna http://www.janwer.com/
Nasza siec http://www.fredry.net/
|