Data: 2015-08-18 14:06:00
Temat: Re: Szczypta soli do owoców? Czemu nie?
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Jarosław Sokołowski" <j...@l...waw.pl> wrote in message
news:slrnmt631l.m6s.jaros@falcon.lasek.waw.pl...
> Pan Pszemol napisał:
>
>> http://www.purewow.com/food/Why-You-Should-Be-Saltin
g-Your-Pineapple
>>
>> Solicie owoce? :-)
>
> Tytułowe ananasy często ląduja u mnie w garze, wtedy solę. To samo
> odnosi się do paru innych owoców z tej listy. W przypadku spożycia
> oddzielnie, też kiedyś zjadłem posolone, ale zapomniałem już, że tak
> można, więc nie.
Tylko że tytułowe ananasy to był tylko jeden przykład...
Dalej w tekście jest jeszcze bardziej szokująco:
brzoskwinie? Truskawki?? :-)))
Swoją drogą kiedyś widziałem moją koleżankę z pracy,
Meksykankę - miała w misce plastikowej pokrojonego
arbuza i ochoczo posypywała go solą przez konsumpcją.
W myślach popukałem jej w czoło, ale teraz już wiem
o co chodziło :-)) Muszę kiedyś przy okazji spróbować.
|