Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neost
rada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
From: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
Subject: Re: Szczypta soli do owoców? Czemu nie?
References: <mqu0jm$1ri$1@dont-email.me> <s...@f...lasek.waw.pl>
<mqv701$l14$1@dont-email.me>
Organization: : : :
Date: Tue, 18 Aug 2015 14:28:16 +0200
User-Agent: slrn/1.0.2 (Linux)
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Message-ID: <s...@f...lasek.waw.pl>
Lines: 32
NNTP-Posting-Host: 77-253-217-116.static.ip.netia.com.pl
X-Trace: 1439900896 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 4774 77.253.217.116:21971
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:365207
Ukryj nagłówki
Pan Pszemol napisał:
>>> Solicie owoce? :-)
>>
>> Tytułowe ananasy często ląduja u mnie w garze, wtedy solę. To samo
>> odnosi się do paru innych owoców z tej listy. W przypadku spożycia
>> oddzielnie, też kiedyś zjadłem posolone, ale zapomniałem już, że tak
>> można, więc nie.
>
> Tylko że tytułowe ananasy to był tylko jeden przykład...
> Dalej w tekście jest jeszcze bardziej szokująco:
> brzoskwinie? Truskawki?? :-)))
Odpowiedź na pytanie chyba nie miała się sprowadzać do prostego "tak"
lub "nie". Poza tytułowymi ananasami podobnie traktuję broskwinie
właśnie, tudzież nektarynki i śliwki. Nie szokuje mnie to.
> Swoją drogą kiedyś widziałem moją koleżankę z pracy,
> Meksykankę - miała w misce plastikowej pokrojonego
> arbuza i ochoczo posypywała go solą przez konsumpcją.
> W myślach popukałem jej w czoło, ale teraz już wiem
> o co chodziło :-)) Muszę kiedyś przy okazji spróbować.
Kupiłem wczoraj arbuza, więc spróbuję posolić gdy go rozerżnę.
Jarek
--
W Cikaku zaś nastoł wielki lament
Zabili Stascyka Meksykany
Na truchłe nie było ani centa
Babina posłała swe grosięta
|