From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Szkockie kruche ciasteczka
Date: Sun, 23 Jun 2002 16:45:23 +0100
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <7...@4...com>
References: <3...@n...noos.fr> <7...@n...onet.pl>
<af0476$omk$1@news.onet.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
NNTP-Posting-Host: 127.0.0.1
Lines: 38
X-Authenticated-User: 4074246
X-Comments: This message was posted through Newsfeeds.com - http://www.newsfeeds.com
X-Comments2: IMPORTANT: newsfeeds.com does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Report: Please report abuse to <a...@N...com>
Organization: Posted Via Newsfeeds.com = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.newsfeeds.com
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.task.gda.pl!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!news-
spur1.maxwell.syr.edu!news.maxwell.syr.edu!news-out.nuthinbutnews.com!propagato
r-sterling!news-in.nuthinbutnews.com!corp-goliath.newsgroups.com!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:113697
Ukryj nagłówki
>
>
>> Dokladnie te same ciasteczka kupiłam w Tesco. Szkockie Walkers w bardzo
>ładnej
>> puszce.
>
>Domyslam sie, ze mozna to kupic, ale czy mozna to samemu upiec?
>Moze w tesco mozna dostac to maslo, o ktorym pisala Ewa, siostra Ani (
>ktorej dziekuje za podpowiedz)?
>
>
>pozdr.
>almadka
>
pisalam przpeis juz jakis czas temu na shortbread, bo o to
chodzi. zebym tylko pamietala, jaki to byl watek...Moze
Brytyjskie jedzenie? angielskie? nei mam sily lazic po archiwum w
tej chhwili...pamietam, ze przpeisow pare rzucilam w dwoch
czesciach , takze samo bylo moze jako maslane ciasteczka -
spropbuj w archiwum, jaknie, to zaczne grzebac. ciasteczka sa
grzechuw arte, ,tak z niczego czyli z glowy to zasada jest atka
sama, jak do kruszonki (znaczy proporcje.) te kruszonkowa
kruszonke nalezy upchac na plaska blaszke (np okragla jak na
tarte) i mocno uplaskac do dna, zeby bylo zwarte, a nie
kurszonkowe. podziakac widelcem w ladny rzucik, upiec, ale zeby
bylo ledwo zlote. pokroic na blaszce, precz z lapami, az ostygnie
bo sie porozlata. jak ostygnie da sie te pokroje kawalki wyjac
jak pokrojone kawalki
Trysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|