Data: 2005-05-30 20:26:54
Temat: Re: Szparagi
Od: "Zbigniew Góralski" <z...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ja polecam bardzo swieze szparagi ugotowane na parze, skropione najlepsza
mozliwa oliwa z oliwek (taka jak nam smakuje najlepiej, ale polecam te
dobre), posypane gruboziarnista morska sola (moze byc kamienna zamiennie) i
posypane odrobina swiezo zmielonego bialego pieprzu (niekoniecznie).
I to wszystko. Bez zadnych udziwnien typu sos holenderski czy sos polski
(bulka z maslem).
Z.
"I.P." <i...@g...de> napisał(a):
>
> "Patrycja Scelina" <p...@p...onet.pl> schrieb im Newsbeitrag
> news:d5auq1$2ju$1@news.onet.pl...
>> Witam bardzo serdecznie
>> Zaczyna się sezon na warzywka i mam związane z tym pytanie: jak
>> smacznie
>> przygotować szparagi?? z jakimi dodatkami, sosami??
>> Za wszelkie rady z góry dziękuje
>>
>> pozdrawiam
>>
>> --
>> Patrycja
>>
> Z sosem Hollandaise, lub tak jak kalafior z maslem i tarta bulka
> Ilona
|