Data: 2002-03-03 20:05:36
Temat: Re: Szpecle ?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
>no to leci. Recepta jest prosta, ale zrobi? nie tak ?atwo.
>500g m?ki, 5 jajek, 150-200ml wody, sól. Wymiesza? wszystko na g?adko, aby
>ciasto by?o elastyczne, ale do?? rzadkie. Zagotowa? osolon? (dobrze) wod?.
>JAk woda si? zagotuje, wzi?? deseczk? drewnian? i szpachelk? (mo?e by? taka
>japonka). Szpachelk? i desk? zmoczy?, aby ciasto si? nie klei?o. Za?adowa?
>szpachelk? troch? ciasta na desk? i ?ciera? po troch? do wrz?tku (takie
>mniej wi?cej ?rednicy d?d?ownicy). Jak wyp?yn? to wy?awia? ?y?k? i na
>sitko. Co jaki? czas moczy? desk? i szpachelk?. Wot i wszystko.
>
>Waldek
czyli taki cross miedzy kladzionymi i zacierkami bez rak?
Krysia, zainteresowana dzdzownicami
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
|