Data: 2006-05-15 16:09:24
Temat: Re: TATAR
Od: "nemezis" <p...@v...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Misiek" <p...@o...pl> napisał
>> To jest wersja standart mieszczański .
>> Do full wypasu trzeba nieco podnieść standart.
>> Należy do każdej porcji dodać dwa półplasterki cytryny.
>> Cebulę i żółtko posypać słodką mieloną papryką. A świeżą
>> żółtą lub czerwoną (mały paseczek pokrojony w drobną kostkę)
>> ułozyć na tależyku obok "kopczyka" w "towarzystwie" cebulki,
>> grzybka marynowanego i korniszona (wszystko pokrojone w drobną
>> kostkę) Całość ukladamy na liściu sałaty. Zamiast sardynki
>> lepiej dać wędzonego posiekanego łososia..Całość dekorujemy
>> kilkona gałązkami natki.
>> Spożywać należy z bułką barową posmarowaną masłem oraz
>> 2 razy po 40 g. "Żubrówki". Dla pań "Krupnik".
>> Jerzy J.
>>
>
> Ok zgoda z papryka, i przyprawami natomiast z wedzonym lososiem sie uz nie
> zgodze. Zdominuje smak tatara
> Tak zreszta jak i szprotki. Osobiscie nie jadam z takimi "wynalazkami" :-)
Rzeczywiście nieco "przestawia" samak.
Ale to moim zdaniem w tym przypadku wychodzi na dobre.
Jest pełniejszy .
Zresztą jeżeli ktoś woli tradycyjny tatar może nie dawać.
Proporcja około 1 : 10 podkreśli raczej niż zdominuje smak.
Jerzy J.
|