Data: 2011-10-25 14:17:30
Temat: Re: Tempura.
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Am 25.10.2011 13:26, schrieb Ikselka:
> Japońska panierka do ryb.
> Ktoś stosuje? Warto?
>
Tempura to rodzaj potrawy. Panierka jest tylko z mąki i wody z
rozbełtanym jajkiem (bardzo rzadka) z dodatkiem sody. Pic polega na tym,
że woda musi być bardzo zimna (dodać kostki lodu), a tłuszcz do smażenia
bardzo gorący. Nic specjalnego w tej panierce nie ma, więc bym nie
kupował jakieś dziwnej gotowizny. Można dodać jeszcze jakieś przyprawy
jak się chce, ale nie trzeba. Resztę załatwiają dipy.
Waldek
--
My jsme Borgové. Sklopte štíty a vzdejte se. Odpor je marný.
|