Data: 2001-10-31 23:10:16
Temat: Re: Thanksgiving z polskimi potrawami
Od: d...@a...com (Digitalbroadband)
Pokaż wszystkie nagłówki
Robilam wiele razy Thanksgiving dla mieszanego towarzystwa, nie tylko
polsko-amerykanskiego, ale polsko-holendersko-amerykanskiego. A czasami i inne
narodowosci sie przytrafily. Tradycyjny indyk nadziewany zawsze jest mile
widziany, niezaleznie od pochodzenia gosci. Natomiast dodatki moga byc juz
bardziej urozmaicone, w/g gustu gospodarzy i gosci. Ziemniaczki mozna podac ze
swiezym koperkiem, obok kwasna smietane, sos z zurawin mozna zastapic galaretka
zurawinowo-malinowa, mozna podac kalafior polany sosem serowym, lub brokuly
rowniez w tym sosie. W/g mnie desery moga sie bardzej juz dzielic na te
"polskie" i "niepolskie", czyli, apple pie vs. szarlotka. Cokolwiek podaje,
lubie miec duzo wyborow.
Pozdrowienia.
E.
|