Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!.POSTED!not-for-mail
From: medea <x...@p...fm>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Tipy kuchenne.
Date: Mon, 14 Nov 2011 17:34:22 +0100
Organization: ICM, Uniwersytet Warszawski
Lines: 30
Message-ID: <j9rfuf$n4u$1@news.icm.edu.pl>
References: <t...@4...net> <j9qpku$vo4$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: aect88.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.icm.edu.pl 1321288463 23710 79.186.71.88 (14 Nov 2011 16:34:23 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...icm.edu.pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 14 Nov 2011 16:34:23 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:7.0.1) Gecko/20110929 Thunderbird/7.0.1
In-Reply-To: <j9qpku$vo4$1@news.onet.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:339240
Ukryj nagłówki
W dniu 2011-11-14 11:13, Rafi pisze:
>
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:tugivnvrpoms.1l52etw5pymzu.dlg@40tude.net...
>> Jak idealnie wyłożyć papierem formę do pieczenia.
>> ====================================================
=
>>
>
> ciach
>
> Witam wszystkich.
> Dużym ułatwieniem w wykładaniu formy papierem jest jego dokładne
> zwinięcie w kulkę (tak jak kiedyś się to robiło w szkole by w kogoś
> rzucić ;) ) i następnie dokładne zmoczenie pod kranem z ciepłą wodą.
> Papier robi się bardzo podatny na układanie i przylega do ścianek i
> dna formy. Nie utrudnia to jego nasmarowaniu, olejem, masłem, czy
> innymi tłuszczami.
A czy przypadkiem specjalny papier do pieczenia, który jest
zaimpregnowany, nie straci swoich właściwości po takiej "obróbce", jaką
proponujesz?
Nie rozumiem w ogóle, na czym polega problem z tym wykładaniem blachy
papierem. Ja ucinam zwykle kawał papieru trochę dłuższy od blachy i
wykładam, robiąc tzw. zakładki w rogach, tak jakbym pakowała prezent,
tylko od środka. ;)
Ewa
|