Data: 2011-11-14 14:17:03
Temat: Odp: Tipy kuchenne.
Od: "Rafi" <s...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Nixe" <n...@n...pl> napisał w wiadomości
news:j9r2a6$2l2$1@news.onet.pl...
> "Rafi" <s...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:j9qpku$vo4$1@news.onet.pl...
>
>> Dużym ułatwieniem w wykładaniu formy papierem jest jego dokładne
>> zwinięcie w kulkę (tak jak kiedyś się to robiło w szkole by w kogoś
>> rzucić ;) ) i następnie dokładne zmoczenie pod kranem z ciepłą wodą.
>> Papier robi się bardzo podatny na układanie i przylega do ścianek i dna
>> formy. Nie utrudnia to jego nasmarowaniu, olejem, masłem, czy innymi
>> tłuszczami.
>
> Byłam przekonana, że papier do pieczenia jest właśnie po to, żeby już nie
> trzeba było niczego smarować tłuszczem.
> W każdym razie ja nie smaruję niczym i nic się nie przypieka ani nie
> przypala.
>
> N.
Czasem by potrawa zbyt sucha nie była dodaje troche tłuszu ;)
Rafi
|