Data: 2011-11-14 13:52:09
Temat: Re: Tipy kuchenne.
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-11-14 13:45, Nixe pisze:
>> Dużym ułatwieniem w wykładaniu formy papierem jest jego dokładne
>> zwinięcie w kulkę (tak jak kiedyś się to robiło w szkole by w kogoś
>> rzucić ;) ) i następnie dokładne zmoczenie pod kranem z ciepłą wodą.
>> Papier robi się bardzo podatny na układanie i przylega do ścianek i
>> dna formy. Nie utrudnia to jego nasmarowaniu, olejem, masłem, czy
>> innymi tłuszczami.
>
> Byłam przekonana, że papier do pieczenia jest właśnie po to, żeby już
> nie trzeba było niczego smarować tłuszczem.
Ojtam, ojtam.
Ja na teflonie też - bywa - smażę z tłuszczem ;)
--
Pozdrawiam - Aicha
http://wroclawdailyphoto.blogspot.com/
Jak nie pisać po angielsku
|