Data: 2011-11-14 12:45:54
Temat: Re: Tipy kuchenne.
Od: "Nixe" <n...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Rafi" <s...@o...pl> napisał w wiadomości
news:j9qpku$vo4$1@news.onet.pl...
> Dużym ułatwieniem w wykładaniu formy papierem jest jego dokładne zwinięcie
> w kulkę (tak jak kiedyś się to robiło w szkole by w kogoś rzucić ;) ) i
> następnie dokładne zmoczenie pod kranem z ciepłą wodą. Papier robi się
> bardzo podatny na układanie i przylega do ścianek i dna formy. Nie
> utrudnia to jego nasmarowaniu, olejem, masłem, czy innymi tłuszczami.
Byłam przekonana, że papier do pieczenia jest właśnie po to, żeby już nie
trzeba było niczego smarować tłuszczem.
W każdym razie ja nie smaruję niczym i nic się nie przypieka ani nie
przypala.
N.
|