Data: 2005-08-30 06:33:35
Temat: Re: To może kajmak?
Od: "jacenty" <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Dwie puszki skondensowanego mleka (słodzonego!) gotować 2-3godziny na
bardzo
> słabym ogniu (tak, żeby się tylko bąblało od czasu do czasu, inaczej
> zdetonujesz kuchnię na słodko). Po zdjęciu z ognia puszki schłodzić (do
> zimnej wody, albo gdzieś zostawić na kilka dobrych godzin), po czym
brązową,
> mocno kuszącą zawartość wtrynić do pojemnika i miksować powoli dolewając
> zawartość półlitrówki (najlepiej zmrożoną). Po uzyskaniu jednolitej masy
> przelać do butelek i wylizać pojemnik, żeby się nic nie zmarnowało ;)
Skondensowane mleko w zamkniętej puszce gotować w garnku z wodą? Czy to
czasem nie wykona
małego bum? Czyta się to apetycznie i jeśli można prosić o dokładny przepis
wykonania to będę wdzięczny.
Pozdro Jacenty ze smakiem szkockiej w ustach;))
|