Data: 2000-03-08 01:51:41
Temat: Re: Tort Sachera (bylo: Re: Poledwica i inne (bylo Re: Zrazyzawijane))
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wladyslaw Los wrote:
> Przygotowac dwie tortownice o sredn. 20 cm.
> Qrcze. wlasnie kupilam okropnie drogia, francuska tortownice ze szklanym dnem, ma
> 24 cm.
wszystkie inne mam wielgachne. Moze kupie druga. Czy moge uzyc dwie 24 cm? bedzie
cieniej, ale czy tak samo?
> Ubic recznie NA SZTYWNO 10 bialek.
Dlaczego koniecznie recznie? Kitchenaid jest rownie dobry, ale ja nie jestem
purysta, a przypuszczam, ze Ty, szanowny Wladyslawie, nim jestes (bron boze nikogo
nie sadze, ani swojej opini na nikim nie wymuszam). A jak koniecznie recznie, to
dlaczego nie dodajesz, ze w miedzianej misce, tak, jak sie naprawde powinno ubijac
bialka?
> Wyrzucamy ciasto z tortownicy
Co przez to rozumiesz? Ze studzisz "do gory nogami"?
> Podajemy koniecznie
> z bita smietana
Tzn. jak? Na srodku kawalka, po przekrojeniu i na talerzyku, dajemy galke bitej
smietany czy z boku na talerzyku czy jak?
>
> Smacznego
>
> Wladyslaw
Dzieki
Magdalena
|