Data: 2008-10-01 15:58:03
Temat: Re: Tort Sachera [co nie tak?]
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
medea wrote:
> Władysław Łoś pisze:
>
>> To po prostu trzeba umieć zrobić. Może to Ci pomoże:
>>
>> <http://groups.google.pl/group/pl.rec.kuchnia/msg/9e
bd29ab1da98bd2?hl=pl>
>>
>
> Dzięki. Nie sądziłam, że to jedno z tych ciast, do których trzeba mieć
> rękę. Gdybym o tym wiedziała, robiłabym je z należytym namaszczeniem i
> nie dopuszczałabym do pomocy mojej pięciolatki. ;)
> No cóż, nie poddam się tak łatwo.
> Czy dodanie proszku do pieczenia nie ułatwiłoby odrobinę sprawy?
>
> Ewa
Nie, proszek zmieni ta gabczastosc czekoladowego ciasta. Mimo, ze bylo
to kilka lat temu, pamietam, jak robilam ten tort wedle przepisu
Wladyslawa i wyszedl bogaty, pyszny. Czy wyszedl jak ten klasyczny, nie
wiem, ale byl bardzo bogaty i sycacy.
MB
|