Data: 2007-08-24 17:40:21
Temat: Re: Tort tiramisu - jedno pytanie
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <fampbq$7fc$1@inews.gazeta.pl>,
"Kajetana_Kinga" <k...@g...nospam.pl> wrote:
> Witajcie,
>
> będę robić jutro tort tiramisu i mam jedno pytanie techniczne co do masy.
> Kiedy robię ją standardowo (500 g mascarpone, 6 jajek, 6 łyżek cukru), jest
> dość
> rzadka. Czy żeby była gęstsza lepiej będzie
> - zmniejszyć ilość jajek
> - czy dodać żelatyny?
Ja się tam nie znam na włoskich deserach, ale wydaje mi się, że tiramisu
nie jest tortem, prędzej już rodzajem kremu i powinno być dość rzadkie.
Władysław
--
Najgorszą radą, jaką można udzielić większości ludzi jest: bądź sobą.
|