Data: 2001-01-25 09:30:03
Temat: Re: Tort z bita smietana
Od: "maua piegowata" <m...@b...artcom.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <u...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:4...@n...onet.pl...
> Witam.
>
> Wiem, ze pare razy bylo juz na grupie, ale moze ktos jeszcze cos poradzi.
Otoz
> mam zrobic tort na 18-stke. Ma byc z bita smietana. Prosze o rady jak ja
zrobic
> aby byla doskonala. Robilam juz nie raz i bylo dobre, ale nie calkiem
"sztywna"
> ta smietana byla. Dodaje "Smietanfiksu" a mimo to mam wrazenie, ze mozna
to
> zrobic lepiej. Jak robicie bita smietane?
>
> Pozdrawiam
>
> Ula
ja poprostu uzywam smietanki 36% , tortowej, tak sie ona wuasnie nazywa
ubijam zawsze mixerem na mx obrotach dodajonc w trakcie ubijania jakies 5, 6
luzeczek cukru
oczywiscie z ubijaniem nie mozna przesadzic, bo Ci maseuko wyjdzie:)
powodzenia:)
pozdry Monika
|