Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!.POSTED!not-for-mail
From: stefan <s...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Trawienie i przyswajanie mleka UHT
Date: Mon, 6 Jun 2016 15:49:18 +0200
Organization: ATMAN - ATM S.A.
Lines: 40
Message-ID: <nj3v10$gm7$1@node1.news.atman.pl>
References: <nj3r88$i81$1@dont-email.me>
NNTP-Posting-Host: 89-66-128-146.dynamic.chello.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: node1.news.atman.pl 1465220960 17095 89.66.128.146 (6 Jun 2016 13:49:20 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 6 Jun 2016 13:49:20 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:45.0) Gecko/20100101
Thunderbird/45.1.1
In-Reply-To: <nj3r88$i81$1@dont-email.me>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:372065
Ukryj nagłówki
W dniu 2016-06-06 o 14:44, Pszemol pisze:
> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
> news:qz7cukbc5ejd.pbx9l6jy4b61.dlg@40tude.net...
>> Dnia Mon, 6 Jun 2016 06:42:09 -0500, Pszemol napisał(a):
>>
>>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>>> news:m7msuyxvwbp7$.15qa0rkacbob1.dlg@40tude.net...
>>>> Dnia Sun, 5 Jun 2016 23:05:13 -0500, Pszemol napisał(a):
>>>>
>>>>> Choć różnicę w smaku ma mocnowyczuwalną.
>>>>
>>>> Dobre sobie - "w smaku". Przecież mleko UHT to bezwartościowa martwa
>>>> biomasa skoagulowanego, czyli zupełnie nieprzyswajalnego, zatem jedynie
>>>> alegającego i stwarzającego masy gnilne w jelitach, białka.
>>>
>>> :-))))
>>> Twoje zrozumienie procesów termicznego przetwarzania żywności
>>> i jego wpływu na trawienie w organiźmie człowieka jest groteskowe...
>>>
>>> Rozumiem, że dla Ciebie jajecznica usmażona na patelni to też jest
>>> "bezwartościowa, martwa biomasa skoagulowanego i stwarzającego masy
>>> gnilna w jelitach białka"??? Ugotowane mięso też jest skoagulowane :-)))
>>>
>>> Od kiedy to skoagulowane białko nie jest przyswajalne??
>>
>> Cóż, koagulacja a koagulacja to spora różniczka. Twoje niezrozumienie
>> istoty termizacji UHT i w zw. z tym rodzaju przeprowadzonej koagulacji
>> jest groteskowe i szkoda tu moich słow - kto chce, ten się dowie,
>> wystarczy, jak poczyta o PRZEGRZANYM białku.
>
> Doszkól nas, o kopalnio wiedzy! o koagulacji która powoduje że białko
> mleka UHT nie jest trawione i zalega jako gnilna masa w jelitach...
> Tu właściwa ku temu grupa - na pl.rec.ogrody już jest śmiesznie bez tego.
zalega? w jelitach? jak mam obstrukcję (mleko pijam nadzwyczaj rzadko- w
zasadzie tylko jak jestem na wsi , prosto od krowy, nic się nie dzieje)
wystarczy że wypiję 1/2 mleka UHT i mam za pół godziny jelita
wyczyszczone na glanc! Potem łyżkę fusów ze zbożową kawą typu Anatol i gra!
pozdr
Stefan
pozdrawiam
|