Data: 2016-06-06 15:49:18
Temat: Re: Trawienie i przyswajanie mleka UHT
Od: stefan <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2016-06-06 o 14:44, Pszemol pisze:
> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
> news:qz7cukbc5ejd.pbx9l6jy4b61.dlg@40tude.net...
>> Dnia Mon, 6 Jun 2016 06:42:09 -0500, Pszemol napisał(a):
>>
>>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>>> news:m7msuyxvwbp7$.15qa0rkacbob1.dlg@40tude.net...
>>>> Dnia Sun, 5 Jun 2016 23:05:13 -0500, Pszemol napisał(a):
>>>>
>>>>> Choć różnicę w smaku ma mocnowyczuwalną.
>>>>
>>>> Dobre sobie - "w smaku". Przecież mleko UHT to bezwartościowa martwa
>>>> biomasa skoagulowanego, czyli zupełnie nieprzyswajalnego, zatem jedynie
>>>> alegającego i stwarzającego masy gnilne w jelitach, białka.
>>>
>>> :-))))
>>> Twoje zrozumienie procesów termicznego przetwarzania żywności
>>> i jego wpływu na trawienie w organiźmie człowieka jest groteskowe...
>>>
>>> Rozumiem, że dla Ciebie jajecznica usmażona na patelni to też jest
>>> "bezwartościowa, martwa biomasa skoagulowanego i stwarzającego masy
>>> gnilna w jelitach białka"??? Ugotowane mięso też jest skoagulowane :-)))
>>>
>>> Od kiedy to skoagulowane białko nie jest przyswajalne??
>>
>> Cóż, koagulacja a koagulacja to spora różniczka. Twoje niezrozumienie
>> istoty termizacji UHT i w zw. z tym rodzaju przeprowadzonej koagulacji
>> jest groteskowe i szkoda tu moich słow - kto chce, ten się dowie,
>> wystarczy, jak poczyta o PRZEGRZANYM białku.
>
> Doszkól nas, o kopalnio wiedzy! o koagulacji która powoduje że białko
> mleka UHT nie jest trawione i zalega jako gnilna masa w jelitach...
> Tu właściwa ku temu grupa - na pl.rec.ogrody już jest śmiesznie bez tego.
zalega? w jelitach? jak mam obstrukcję (mleko pijam nadzwyczaj rzadko- w
zasadzie tylko jak jestem na wsi , prosto od krowy, nic się nie dzieje)
wystarczy że wypiję 1/2 mleka UHT i mam za pół godziny jelita
wyczyszczone na glanc! Potem łyżkę fusów ze zbożową kawą typu Anatol i gra!
pozdr
Stefan
pozdrawiam
|