Data: 2015-07-12 11:44:30
Temat: Re: Twarożek
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-07-11 o 08:20, Qrczak pisze:
> Dnia 2015-07-11 00:37, obywatel Trefniś uprzejmie donosi:
>>
>> Nawiasem, dawniej trzeba było ładnie uśmiechnąć się do sprzedawczyni i
>> poprosić o możliwość skosztowania sera. Bardzo często bywały w sprzedaży
>> zbyt kwaśne do niektórych celów.
>> Teraz nabycie w miarę kwaśnego sera graniczy z cudem, wszystkie są
>> ledwie lekko kwaśne...
>
> Teraz wszystkie, jak by się nie nazywały: sernikowy, twaróg, domowy,
> babuni, wszystkie są robione na jedno, najczęściej kupowane, kopyto.
Osobiście wolę te mniej kwaśne sery, ale czasami niestety udaje mi się
taki kupić, np. serek mielony tzw. śmietankowy (sprzedawany w papierku z
czerwonym napisem) często jest lekko kwaśny. Poza tym regionalni
dostawcy "ekologiczni" też miewają sery kwaśne.
Ewa
|