Data: 2001-11-13 18:18:35
Temat: Re: W sprawie lukru
Od: "basia" <b...@n...sikornik.gliwice.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
A ja w sobotę zrobiłam eksperyment i oprócz wody, cukru (i to nie puder bo
nie miałam) dodałam ...cynamonu. Do pierniczków smak pasuje jak ulał. A i
kolor jest adekwatny:)) Wszystko pracowicie utarłam drewnianą kulą w
makutrze po babuni - i wyszło pycha. Już wiem, że te pierniczki zrobię na
święta. Na razie kruszeją sobie i czekają na przyjazd rzeczoznawcy czyt.
lubego:))
Basia
"Waldemar Krzok" <w...@z...fu-berlin.de> wrote in message
news:3BF14FEC.8632D491@zedat.fu-berlin.de...
>
> > jak Wy robicie jakis porzadny lukier?? woda z cukrem pudrem czy
> > cos tam mnie w ogole nie neci...chce lukru!!! Takiego do
> > odrywania i zdrapywania!!!
> >
> > Natchnijcie mnie i podrzuccie jakies ciekawe przepisy lukrowe
>
> woda + cukier puder, wiadomo. Do tego trochę cytryny, rumu i dodaję
> jeszcze kwas askorbinowy ;-)
>
> Waldek
|