Data: 2012-09-27 12:52:26
Temat: Re: Wanilia
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-09-27 13:35, Bbjk pisze:
> W dniu 2012-09-27 13:18, medea pisze:
>
>> A może wiesz, co zrobić, żeby beza ładnie wyrosła, nie oklapła? Ten ocet
>> winny może ma w tym pomóc?
>
> Robię bez octu, daję trochę mniej cukru, niż w przepisach, za to długo
> je suszę. Raz zrobiłam z octem, ale chyba coś przekombinowałam, bo
> wyszła beza ciągnąca wewnątrz i wilgotna, a lubię suche. Najczęściej
> robię na bezikach lub blatach z zasłupia.
W tym miejscu podziękuję wszystkim za okazaną pomoc w identyfikacji i
sposobie wykonania tego tortu. :)
Jak go uczynię, to pokażę fotkę (o ile się uda, he he).
Ewa
|