Data: 2010-10-19 12:21:56
Temat: Re: Weekendowe smakołyki.
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:1euklb15atkt0$.8qi8qy5ot2q2$.dlg@40tude.net...
> Dnia Tue, 19 Oct 2010 12:44:57 +0200, Misiek napisał(a):
>
>> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
>> news:11vvgilmqcepl$.xuhfg0r9hlug.dlg@40tude.net...
>>> Dnia Tue, 19 Oct 2010 01:46:05 +0200, Aicha napisał(a):
>>>
>>>> W dniu 2010-10-19 01:31, Ikselka pisze:
>>>>
>>>>> Chyba od tej pory dla mnie litewskie czarne pyzy o niemieckiej nazwie
>>>>> i
>>>>> z
>>>>> surowym mięsem są "tylko"...
>>>>
>>>> Widać, że nie znasz ślunskich czornych klusków.
>>>
>>> U nas w Polsce Świętokrzyskiej to czarne to się GAŁY nazywa, a kluski
>>> śląskie są właśnie bielutkie, bo z samych gotowanych ziemniaczków i
>>> jeszcze
>>> z mąką ziemnaczaną, o:
>>> http://www.google.pl/images?q=%22kluski+sl%C4%85skie
%22&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=fire
fox-a&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=Fd68TNecGISUOtzcu
MUN&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=3&ved
=0CCoQsAQwAg&biw=1280&bih=646
>>>
>>
>> Dokladnie tak...
>> 4:1 (taka proporcja) i sposob podany przez Panslaviste...
>> (nawet u Maklowicza to bylo pokazane, a gotowal rodowity slazak)
>> Niektorzy dodaja jeszcze zoltko z jednego jajka - wtedy twardsze ponoc
>> wychpdza, ale nigdy nie probowalem.
>
> Ja też jajek w ogóle nie dodaję.
>
>> Sa tez "eksperci" dajacy zamiast maki
>> ziemniaczanej - make pszenna... ale to juz nie toto jest heh
>
> Wtedy to już są kopytka :-)
>
Kopytka :-) Fakt :-)
Tyle ze jakby "troszke" inny ksztalt :-)))
|