Data: 2000-01-13 14:20:00
Temat: Re: Wegetariańska propozycja... i pączki... ;-)
Od: Aneta Baran <b...@c...cern.ch>
Pokaż wszystkie nagłówki
In pl.rec.kuchnia Ewa Helpa <e...@p...onet.pl> wrote:
[bardzo rozsądną wypowiedź nt. przepisów wegetariańskich musiałam
z żalem wyciąć, dodam jedynie tyle, że byłabym rozczarowana, gdyby
wegetarianie je na pl.rec.kuchnia przestali wysyłać...]
> Ale za to pytanie - co zrobić, aby pączki chłonęły mniej
> tłuszczu ? Ponoć można dodać nieco mąki sojowej i to pomaga.
> Czy ktoś ma doświadczenia w tej materii ?
Ja po prostu wrzucam gotowe, wyrośnięte już pączki na chwilę do
wrzącej wody, kładę je na moment na bibule - ot, aby woda obciekła,
i smażę. Nie nasiąkają tłuszczem.
Anetek
FUT: pl.rec.kuchnia
--
A...@c...ch | http://chall.ifj.edu.pl/~aneta/
Anything is good and useful if it's made of chocolate.
|