Data: 2000-01-17 15:34:55
Temat: Re: Wegetarianski problem
Od: Aneta Baran <b...@c...cern.ch>
Pokaż wszystkie nagłówki
Aneta Reluga <a...@a...w.sygnaturce.pl> wrote:
> A wiesz, że to może byc dobre?
Nie może, tylko jest :-) Tylko parówki muszą być jadalne.
> Ja bym spróbowała jeszcze z goździkami i kolendrą - ostatnio odkryłam
> smak goździka na mięsku. Byłam pod wrażeniem. Lubię eksperymentować
> na kochanym mięsku, bo zawsze zjem ;>
Ja też :-) Jaki wczoraj schab ze śliwkami zrobiłam, pyszności.
Użyłam eksperymentalnie sosu hoisin jako przyprawy, tzn. najpierw
natarłam schabik jałowcem, potem posypałam lekko pieprzem, a potem
wszystko jeszcze raz natarłam sosem hoisin (do nabycia w sklepach
z azjatycką żywnością). Dalej piekłam normalnie, tzn. obsmażyłam,
a potem siup do żaroodpornego naczynia razem ze śliwkami i do pieca.
Wyszło tak dobre, że zjedliśmy wszystko - a zrobiłam podwójną porcję,
tak, że dzisiaj, niestety, obiadek w kantynie :-(((
Anetek
--
A...@c...ch | http://chall.ifj.edu.pl/~aneta/
Anything is good and useful if it's made of chocolate.
|