Data: 2013-07-16 16:16:15
Temat: Re: Wiadro chemii!.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 16 Jul 2013 15:17:24 +0200, Trybun napisał(a):
>> Mało, że na papkę. Dodając wody z lodem i intensywnie blenderując trzeba
>> doprowadzic do stanu gęstszej emulsji.
>> pozdr
>> Stefan
>>
>>
>
> Brzmi niezbyt apetycznie, i chyba jednak nie zostanę smakoszem parówek,
> jakie by one nie były...
No ciś Ty? Ten lód jest potrzebny do utrzymania konsystencji (jędrności -
temperatura) mięsa, zeby nie rozbiło się na pojedyncze włókna. A i tak wodę
się dodaje do masy, zeby nie była sucha. I jeśli się użyje dobrego mięska,
to taka paróweczka jest super, nie to co te śmieci w sklepie.
--
XL "Czarnecki Marek, Onyszkiewicz, Piskorski, Staniszewska,
Wielowieyski, Buzek, Chmielewski, Gacek, Jałowiecki, Lewandowski, Olbrycht,
Protasiewicz, Saryusz-Wolski, Siekierski, Zaleski, Zwiefka, Geringer de
Oedenberg, Grabowska, Liberadzki, Masiel, Sonik, Gierek"
http://www.bibula.com/?p=8428
|