Data: 2004-04-14 14:41:10
Temat: Re: Wilekanocna zupa chrzanowa
Od: "Cherokee gd" <c...@t...skasujCalyTenNapis.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Jakub 'Wilq' Wilczek" <w...@N...pl> napisał w
wiadomości news:c5jben$73a$1@flis.man.torun.pl...
> Tzn. tak na codzien? Jak ja przygotowujesz? Na jakiem wywarze - bo
przeciez
> chyba nie gotujesz tez na codzien szynki? ;-) I tez z wedlinami i
jajkiem,
> czy z czyms innym?
Na wywarze z białej kiełbasy (kiełbasa potem do zupy w plasterkach),
kości schabowych wedzonych, albo jeśli zostanie mi wedlina nadająca
się juz tylko na ciepło to tez dorzucam. Do tego podduszona cebula z
czosnkiem, podsmazony boczek, potem słoiczek chrzanu, jajko jedno
wbite na surowo do zupy, i kilka na twardo do podania z nimi. Całość
zabielona śmietana i doprawiona mocno majerankiem.
pozdr
cherokee
|