Data: 2007-11-26 14:01:47
Temat: Re: Wino owocowe
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"mirzan" <l...@o...pl> wrote in message
news:4666.00000068.474abc27@newsgate.onet.pl...
>
>> To był roztwór pirosiarczynu, a nie bezwodnik kwasu siarkawego.
>
> Jeśli wiesz, o co chodzi, to po co ludziom próbujesz ciemnotę wciskać.
> Pirosiarczyn sodu, to powszechnie stosowany srodek dyzenfekcyjny sprzętu
> winiarskiego, oraz zapobiegający chorobom wina.Stosują go wszystkie firmy
> winiarskie.
> Podpuściłeś dziewczynę i gotowa przysięgać,że na własne oczy widziała,
> że siarkę sypie się łopatą.Może była dyrektorką i wie tyle co widziała.
> Pozdrawiam.Mirzan
>
> http://www.euro-win.pl/sklep/product_info.php?produc
ts_id=244
> Kupowałem niedawno u nich drożdze.
Żadnej ciemnoty - Ania to moje uwielbione imię.
SIARA - to zwyczajowa nazwa win zwanych jabcokiem lub nowsze - jabolem.
Sklepów z dodatkami jest więcej:
http://www.browamator.pl/
http://www.biowin.com.pl/
http://www.fructopol.com.pl/
W tym ostatnim można zakupić także koncentraty soków, w tym winogronowych,
ale trzeba stworzyć "maszoperie" do jego wykorzystania (200 - 240 litrów) w
proporcji 1:4 czylo z beczki można osoagmąć 1000 do 1200 litrów soki.
|