Data: 2005-11-15 06:19:27
Temat: Re: Wok-gdzie to cholerstwo kupic?
Od: "Artur Nowacki" <a...@l...home.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"eM eL" <badbatz99@hotmailCUT_THIS_OUT.com> napisał(a):
> Jesli zdecydujesz sie na alternatywe do woka ze stali weglowej, to masz
> pare wyborow:
> - wok poktyry teflonem (nie kupuj za zadne skarby!)
> - wok pokryty polewa ceramiczna (dobre, choc ciezkie i trzeba uwazac aby
> nie
> podrapac/rozbic polewy)
> - wok se stali nierdzewnej - wygodny (nie rdzewieje..)
- wok żeliwny.
Nie jest azjatycki oryginał (przynajmniej według mojej wiedzy) ale jest
wygodny.
Sam posiadam taki zakupiony w Tesco. Kosztuje tam poniżej 100 PLN.
Wiem że to nie to samo co stalowy, ale na potrzeby mojego "azjatowania" w
kuchni się sprawdza. Co prawda jak go pierwszy raz przygoowywałem do pracy
to wpadła do mnie sąsiadka czy się czasami nie pali, bo już miała straż
wzywać :-)
Ale teraz dzięki temu nic się nie przypala. A i trzymać nie trzeba jak się
w nim miesza, bo trzyma go na kuchence jego włąsny ciężar własny.
--
Artur Nowacki
Dom GG: 9856 Praca GG 9286991
http://www.toya.net.pl/~artnow | http://artnow.blox.pl
http://plfoto.com/uzytkownik.php?authorname=artnow
_*_Ludzie dziela sie na tych, ktorzy robia backupy i na tych, ktorzy beda robili
backupy._*_
|