Data: 2005-11-15 06:33:52
Temat: Re: Wok-gdzie to cholerstwo kupic?
Od: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "eM eL" > > problem lezy w innym miejscu:
> > otóz palniki w naszych kuchenkach nie bardzo sie sprawdzaja przy
klasycznych
> > wokach
> > bo dno półokragłe - mój idealnie działą na kuchni węglowej gdzie moge
sobie
> > fajerkami regulowac wielkosc ogrzewanej powierzchni :))))
>
> W Chinach obecnie gotuje sie glownie na gazie (i to z butli...)
> Problem lezy w innym miejscu - wok z wglebionym dnem (w ksztalcie
plytkiego "lejka")
> musi stac na specjalnej okraglej podstawce na gazie.
> Do kuchenek w PL lepiej kupowc woki z plaskim dnem (w Chinach uzywa sie
obydwu
> rodzajow) ktore rozgrzewaja sie bardzo rownomiernie wlasnie na gazie albo
nawet na
> silnym palniku elektrycznym
>
Nie chodzi o stanie...można trzymać w ręku :))))))))))))))
co do palników to takie drogie płyty gazowe do zabudowy maja palniki
grzejace równomiernie - mają kilka koncentrycznych płomieni
myslałem kiedys jak przystosować zwykłą kuchenke gazowa
bo w zasadzie ten najwiekszy palnik jest nieuzywany ale jakos nie wyszło
wydaje mi sie że te woki co w IKEI sa sprzedawane
Marek
|