Data: 2002-01-14 10:51:15
Temat: Re: Wok z Mango
Od: "Paul" <p...@p...ch>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Od siebie dodam, ze o tych baniakach kazdy co innego plecie.
Moj Wok jest na ciebie smiertelnie obrazony. Po raz pierwszy ktos go nazwal
"baniakiem".
Uzywam go dosyc czesto do robienia chinskiego makaronu z jarzynami, drobiem
lub miesem.
Dla mnie zasada jest Nie uzywanie tluszczu do przygotowywania poszczegolnych
skladnikow
- kazdego z osobna nota bene. Jesli por ma byc tylko "zeszklony" (2/3
minuty), marchew i seler pokrojone w "wykalaczki" musza puscic sok ktory
trzeba nastepnie usunac. Potrwa to oczywiscie dluzej niz 2/3 minuty, w
zwiazku z czym pory gotowane razem byly by juz do niczego. Grube dno pozwala
na osiagniecie bardzo wysokiej temperatury bez przypalenia produktow a dwie
raczki pozwalaja na doniesienie Woka do stolu bez nadwyrezenia miesni
przedramienia.
Ot i co ... "baniak" .... pffff....
--
Amicalement Paul Urstein
|